Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014



Βιβλία 

Έχει δίκιο ο Νικηφόρος Βρεττάκος. Όντως τα βιβλία είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Μέσα απ' αυτά μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Μπορείς να πάρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες και να γνωρίσεις τον κόσμο γύρω σου.
Διαβάζοντας ένα βιβλίο μπορείς να αποκτήσεις πολλές γνώσεις. Όσα περισσότερα βιβλία διαβάζεις, τόσες περισσότερες πληροφορίες παίρνεις. Μαθαίνεις διάφορα είδη γραπτού λόγου αλλά και προφορικού. Μαθαίνεις ακόμα τον τρόπο ζωής άλλων ανθρώπων με άλλη θρησκεία, άλλες συνήθειες και άλλο χρώμα.Με αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις φιλία με το βιβλίο και να ταξιδέψεις σε έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο της φαντασίας. Θα ταξιδέψεις σε άλλες ηπείρους, άλλες χώρες , άλλες πόλεις. Θα μάθεις για τον πολιτισμό τους και την κουλτούρα τους. Θα ζήσεις μαζί τους και θα μάθεις πολλά πράγματα γι' αυτούς. Θα πετάξεις και θα ονειρευτείς. 
Αν όλοι οι άνθρωποι διαβάζουν βιβλία θα απολαύσουν ένα ταξίδι που μόνο θετικά θα απολαύσουν απ' αυτό. Πιστεύω ότι τα βιβλία είναι η όαση ενός έθνους, ενώ η αποφυγή τους είναι η καταστροφή. Γιάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου