Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014



Τα πουλιά της ζούγκλας

Όπως όλα τα πουλιά, έτσι και τα πουλιά της ζούγκλας γεννούν αυγά. Στην επώαση και το μεγάλωμα των μικρών τους τις περισσότερες φορές βοηθάει και το αρσενικό. Άλλα φτιάχνουν τη φωλιά τους στα δέντρα, άλλα στα χόρτα και άλλα στη λάσπη.
Μερικά από τα πουλιά της ζούγκλας είναι: 
Το Φλαμίνγκο, το πουλί με τα ψηλά πόδια και το ρόδινο χρώμα.


Το Μαραμπού με το βαρύ ράμφος και το γυμνό κεφάλι και λαιμό.

 Ο ροζ πελεκάνος, που είναι ελαφρύς και ο σάκος στο λαιμό του χωράει 13 λίτρα νερό και ψάρια. Ζει στην τροπική Αφρική.


Ο λοφιοφόρος γερανός, που έχει δυνατά πόδια, μεγαλοπρεπές λοφίο. Τρώει έντομα, μπουμπούκια, σπόρους και οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν γερανό των Βαλεαρίδων. Ζει στην κοιλάδα του Νείλου.

Ο παπαγάλος Άρα που έχει πολύχρωμα φτερά και είναι πολύ έξυπνος. Με τα νύχια και το ράμφος του γαντζώνεται στα κλαδιά και τρώει σπόρους και μπουμπούκια. Στριγγλίζει δυνατά για να αμυνθεί. Ζει στη νότια και κεντρική Αμερική.

 

Ο παπαγάλος Ίνκα που έχει χρώμα καφετί, γκρίζα φτερά και κόκκινο λοφίο. Του αρέσει η κοινωνική ζωή και κάνει πολύ θόρυβο. Το ζευγαράκι ζει πιστό όλο το χρόνο και φροντίζουν μαζί τα μικρά τους. Κατάγεται από την Αυστραλία.




Το μπλε παραδείσιο πουλί, που έχει τα πιο όμορφα χρώματα φτερά του απ' όλα τα πουλιά. Για να τραβήξει την προσοχή των θηλυκών απλώνει και τεντώνει τα φτερά του με πολλούς τρόπους. Μερικές φορές κρέμεται ανάποδα από τα κλαδιά για να κάνει εντύπωση. Ζει στη Νέα Γουινέα.















Το κίτρινο παραδείσιο πουλί έχει γκριζωπό και καφετί χρώμα και μακριά διακοσμητικά φτερά. Το αρσενικό φουσκώνει τα φτερά του για να το γνωρίσουν οι θηλυκές. Γιώργος Γ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου