Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014



Φουφήχτρα η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα 
 Ευγένιος Τριβιζάς  

Στο μακρινό βουνό με τις μαύρες παπαρούνες ζούσε μια μάγισσα που την έλεγαν Φουφήχτρα. Μια μέρα πέρασε από την παιδική χαρά που έπαιζαν ανέμελα παιδιά. Με την ηλεκτρική της σκούπα ρούφηξε όλα τα παιδιά. Μόνο ένα κοριτσάκι γλίτωσε που είχε ξαπλώσει μπρούμυτα, κάτω από ένα παγκάκι. Μετά η Φουφήχτρα πέταξε πάνω από τα κεραμίδια και ρούφηξε όλες τις γατούλες εκτός από δύο. Καθώς πήγαινε προς τη λίμνη συνάντησε τις πεταλούδες και τις ρούφηξε κι αυτές εκτός από τρεις. Έφτασε στη λίμνη και ρούφηξε όλες τις πάπιες, εκτός από τέσσερις που ήταν στα βαθιά. Τότε, ήρθε η Μυρτώ και είδε τι συνέβη. Άρχισε να αναρωτιέται: " Πού πήγαν όλοι; Άνοιξε η γη και τους κατάπιε;". Τότε η γη της απάντησε πως δεν τους κατάπιε αυτή, αλλά ταους ρούφηξε η Φουφήχτρα. 
Η Μυρτώ αποφάσισε να πάει στο σπίτι της Φουφήχτρας. Στο δρόμο πάτησε μια μαύρη παπαρούνα και μεταμορφώθηκε σε κοράκι. Κάθισε σε μια συκιά κι άρχισε να κλαίει ασταμάτητα. Εκεί μια κουκουβάγια της είπε με ποιον τρόπο θα λύσει τα μάγια. Η Μυρτώ έπρεπε να χαϊδέψει πέντε κύκνους, να ποτίσει έξι γαρδένιες, να σκαρφαλώσει σε εφτά λεύκες, να μιλήσει σε οχτώ χιονάνθρωπους, να πιει εννιά φλιτζάνια με γάλα πουλιού και να φάει δέκα ασπράδια από αυγά. 
Η Μυρτώ έκανε όλα τα παραπάνω και έτσι λύθηκαν τα μάγια. Πήγε στο σπίτι της Φουφήχτρας, πήρε την ηλεκτρική σκούπα κι ελευθέρωσε όλους τους φίλους της. Στο τέλος ρούφηξε τη Φουφήχτρα με τη σκούπα. Δανάη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου