Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013



Τα μαγικά μυστικά - Ιωάννα Κυρίτση - Τζιώτη 

Ο δράκος Μακαρονοφάγος 

Παλιά υπήρχαν δράκοι στα δάση. Τους άρεσε να τρώνε ανθρώπους. Ένας δράκος όμως ήταν διαφορετικός. Τον έλεγαν Μακαρονοφάγο. Κάποια μέρα τον έπιασαν χωρίς να φταίει επειδή οι κακοί δράκοι έκλεψαν μια βασιλοπούλα. Τρία παιδιά είπαν ότι ήταν ήρεμος και δεν πείραζε κανέναν. Όλοι τους πίστεψαν τα παιδιά. Στο τέλος έπιασαν τους κακούς δράκους και τους τιμώρησαν.

Ο αδερφός του Μέλιου 

Ο Μέλιος ήταν ένας καλός αρκούδος αλλά τώρα τελευταία φερόταν περίεργα. Όλοι η γειτονιά σχολίαζε γι' αυτόν. Μια μέρα που ο φίλος του ο λαγός πήγε να τον πάρει, ο Μέλιος του έβαλε τις φωνές. Μόλις όμως πήγε σπίτι είδε τη μαμά του και χάρηκε. Η μαμά του τον πήρε στο δωμάτιο του έδειξε το αδερφάκι του. Ο Μέλιος δεν το ήθελε καθόλου. Το βράδυ ονειρεύτηκε τον αδερφό του και σηκώθηκε και πήγε κοντά του.



Το γιατρικό του φόβου  

Υπήρχε κάποτε μια γοργόνα που την έλεγαν Φωτερή, γιατί της άρεσε το φως. Μια μέρα είδε ένα αγόρι που τραγουδούσε και ήθελε να μάθει πώς τα κατάφερνε. Έτσι το ρώτησε αν μπορεί να μάθει να τραγουδάει. Το αγόρι ξαφνιάστηκε, αλλά της είπε ότι αν πήγαινε κάθε μέρα, την ίδια ώρα εκεί, θα τα κατάφερνε. Η γοργόνα είπε στο αγόρι ότι φοβάται το σκοτάδι, μα κι αυτός το ίδιο της απάντησε. Τότε το ρώτησε τι κάνει όταν φοβάται. Της απάντησε ότι κάθε φορά που φοβάται, τραγουδάει. Από τότε κάθε φορά που η γοργόνα φοβόταν, τραγουδούσε. Βικτωρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου